Over het verschil tussen generaties.

We leven in spannende tijden. We hebben nu alles, van televisie, binge-kijken, smartphones en internet tot niet alleen ons leven gemakkelijker maken, maar ook onze perceptie van de wereld veranderen. En deze snelle ontwikkeling wordt weerspiegeld in hoe kinderen en hun ouders de wereld zien.

Ik ben 18 jaar en woon al mijn hele leven in Letland. Voor degenen die het niet weten, Letland is een klein land in de buurt van Rusland en is begin 21e eeuw toegetreden tot de Europese Unie. Terugkijkend maakten Letland en andere buurlanden deel uit van de Sovjet-Unie en werden in 1992 onafhankelijk. En deze twee argumenten zijn niet tevergeefs omdat het verschil daartussen zo groot is. generaties in mijn land.

Mijn ouders, familieleden en andere mensen uit die tijd zijn in zekere zin de typische Russische mensen die denken. Ze staan ​​open voor vreemden en zijn erg vriendelijk tegen ze, ze praten graag over dingen die ze niet begrijpen en zijn liever vrienden met dezelfde mensen. En ik veroordeel ze niet, ik begrijp dat ze in een communistisch systeem leefden, en vanwege de andere manier van onderwijs moet er een verschil zijn in het begrijpen van de wereld. Het is absoluut acceptabel in plaats van een paar dingen.

Ten eerste wonen we niet meer in de Sovjet-Unie. We leven in Europa en veel mensen in mijn eeuw zien de wereld anders. We zijn toleranter, opener en belangrijker, we weten hoe we informatie moeten sorteren en we vertrouwen niets zonder via veel bronnen te controleren.

Het tweede dat uit het eerste komt, is dat er een groot verschil is in hoe we op veel dingen reageren. Deze tolerantie kan beginnen met een praatje over racisme en eindigen met een groot debat over politiek en meer.

Het is gewoon frustrerend. Niet alleen voor mij, maar voor vele anderen. Het is duidelijk dat ze niet meer willen leren, en als we het kunnen zeggen, zien we duidelijk hoe het zich ontwikkelt. We zien hoe ze niet klaar zijn voor een moderne manier van denken en ze willen er niets aan doen omdat ze altijd denken de waarheid te bevatten.

Ik denk dat dat het geval is. Er is altijd een misverstand tussen mensen van verschillende leeftijden. Dit soort ideeën kunnen natuurlijk frustrerend zijn, maar ik probeer er altijd een aantal goede dingen over te laten zien. Mijn ouders hebben me veel goede dingen geleerd, en dit is geen uitzondering. Dus ik doe mijn best om nieuwe dingen te leren, blijf toegewijd aan vooruitgang en ga gewoon vooruit. Omdat actie leven is.

PS Dit was het eerste verhaal dat ik in het Engels schreef, dus mijn excuses voor de fout die je zou kunnen tegenkomen. U hoort graag advies!