Geïnteresseerd in wat je doet?

We leven in deze gekke wereld. Iedereen die nog nooit heeft geleefd, is anders. Uniek ... geen exacte kopie van een ander. Toch worden we wakker en door advertenties, gesprekken en communicatie moedigen we anderen aan om op ons te lijken. Draag iemands outfit. Rijd dezelfde auto. Je huis ziet er zo uit ...

Onze dagen zijn gevuld met de drang om op Mike of iemand anders te lijken. Geen wonder dat we altijd vergelijken. We kijken naar de foto's en updaten onze "vrienden" berichten op Facebook, Snapchat en Twitter, en we weten waarom ze potentieel hebben, maar dat hebben we niet gedaan. We zijn verrast dat we iets verkeerd hebben gedaan omdat we de investeringsmogelijkheid van James Altucher niet zagen. We kijken rond om te zien hoe we iets beters kunnen krijgen ... iemand is beter geworden. We passeren de spiegel en kijken rond en rond. Als we even in de spiegel stoppen, zullen we niet tevreden zijn met wat we zien. De spiegel is niet genoeg. Waar we naar kijken, is niet wat we willen. We willen het verbeteren zoals het model van vorig jaar.

Ik vraag me af waarom het natuurlijk is. Ik bereikte een punt in mijn leven waar ik mijn leeftijd vergeleek met andere grootheden. Toen ik 36 werd, begon ik me af te vragen wat er mis was met mijn leven, want tegen die tijd had Martin Luther King Jr. een kleine beweging geleid en de wereld veranderd. Op 38-jarige leeftijd vroeg ik me af of ik nog iets miste, want tegen die tijd had Elon Musk een paar grote bedrijven bezeten en veranderde de wereld van technologie. Hij was maar 1 jaar ouder dan ik. In plaats van MLK en Musk als inspiratie te gebruiken, heb ik een spiegel geplaatst omdat ik een persoon niet meet. Ik strafte haar omdat ze niet agressief of zelfverzekerd genoeg was. Ik had het gevoel dat hij de boot had gemist en nu moest hij zijn plaats vinden.

Op een dag kwam er een bericht van mijn oud-student op Facebook. Ik was 10 jaar klasleraar. Ze bedankte me voor het inspireren van mij om mijn best te doen. Hij zegt dat ik hem nooit zal laten falen. Hij wist het toen niet, maar zijn boodschap kwam toen ik hem moest horen. Hij herinnerde me eraan dat het mijn taak is om het verschil te maken.

We kijken naar leeftijd, nettowaarde, waargenomen roem, waargenomen invloed en gebruiken deze als belangrijke markers voor succes. We gebruiken ze als eindeloze bewegende lijnen. Vaak worden we overgedragen aan een onzichtbare rechter, die al dan niet onze eigenwaarde en zelfbewustzijn in ons voordeel domineert. Maar wij zijn de enigen die ons kunnen meten met de man van gisteren. Niemand loopt naar jouw beeld. Niemand loopt jouw kant op. Er is niemand anders zoals jij. Dus waarom verwachten we dat onze reis net als iedereen zal zijn?

Vaak voelt het de eenzaamheid die op je pad komt en weet je misschien niet wat je moet veranderen. Maar je hebt de kracht om je eigen pad te kennen. Er zijn anderen op reis en je kunt hun vastberadenheid als inspiratie gebruiken. Hun eindpunt is echter anders en de plaats waar ze stoom krijgen, verschilt.

Dankzij Usain Bolt heb ik dit jaar met veel plezier naar de Olympische Spelen gekeken. Hij is langer, gespierder en zelfs gemakkelijker te lopen dan andere hardlopers. Met zijn fysieke voorbeeld heeft hij veel aannames voordat hij het startveld verlaat. Bij de meeste van zijn races was hij echter de laatste in het vak toen het startschot werd gehoord. Van de 8 lopers in de race stond hij vaak op de 7e of 8e plaats in het vak. Sterker nog, hij zat dicht bij de achterkant van het peloton tijdens de eerste 33% van de race. Hij sloeg echter altijd zijn stap op een bepaald punt en won de race, vaak leek het te gemakkelijk. Wat zou er gebeuren als hij zichzelf in het derde trimester van de race met andere hardlopers zou vergelijken? Wat als hij zich op dat moment gewoon overgaf of zat?

Het voelt misschien een beetje eenzaam en de resultaten die u verwacht, verschijnen mogelijk niet aan de horizon. Maar het verandert wat je doet. Concentreer je erop. Verdubbelen. Klik vooruit en vertel de persoon in de spiegel.