Capstone Week 3: Mastery Vs Comfort

Nog een week in de boeken. Ik had deze week veel momenten om inzicht te krijgen in mijn zwakke punten, mijn sterke punten, mijn leerstijl en mijn aanpak om problemen op te lossen. Ik heb ook veel geleerd over wat er nodig is om een ​​waardevolle teamgenoot te zijn en wat ik specifiek in teamverband aan tafel kan brengen. Voor de post van week drie heb ik besloten me meer te concentreren op de niet-technische lessen die ik heb geleerd.

Capstone biedt een mooie balans tussen teamgericht en individueel werk. Ik ben altijd een individuele werker geweest. Op de middelbare school en universiteit rende ik atletiek of cross country in plaats van een teamsport te spelen. Wat ik leuk vond aan rennen was de interne strijd die het me dwong te vechten. Tijdens de races met de hoogste inzet zouden mijn longen en borst in vlammen opgaan; het optillen van mijn ledematen zou voelen als het optillen van loodgewichten met spieren die al jaren niet bewegen; mezelf op dat inspanningsniveau houden zou al snel krachtige golven van misselijkheid uitnodigen om tegen een hardlooptempo te crashen dat ik nauwelijks kon volhouden. In de piek van dit ongelooflijke fysieke ongemak, meestal tegen het derde kwart van de race, zouden gedachten van vertragen - van genade hebben met mezelf - mijn focus kapen. Een deel van mijn geest zou een ander deel smeken om mijn lichaam te laten vertragen. Soms gaf ik toe. Ik leerde echter dat ik het niet leuk vond om toe te geven. Ik overwon de uitdaging ondanks de pijnlijke kosten die het overwinnen met zich mee zou brengen.

Dit is de strijd tussen comfort ten koste van meesterschap en meesterschap ten koste van comfort. Comfort en beheersing zijn exclusief. Deze strijd beperkt zich niet tot de sportwereld. Ik ren niet meer competitief, maar word elke ochtend wakker en kies voor beheersing ten koste van comfort. Ik kies het door brutaal eerlijk te zijn tegen mezelf over mijn zwakheden. Ik kies ervoor door elke ochtend om 6 uur 's ochtends wakker te worden, zodat ik klaar ben om om 7 uur' s ochtends te studeren, waardoor ik drie extra uren academici krijg voordat de ochtend capstone-sessie officieel begint. .. Dan werken we tot het slapengaan. Ik kies ervoor door ontevreden te zijn met 'gedeeltelijk begrip'. Ik kies ervoor geobsedeerd te zijn met leren en geobsedeerd te zijn met verbeteren, want dat is de enige manier waarop ik er zeker van kan zijn dat meesterschap altijd comfort zal verslaan.

Ik hou van steensteen omdat het een van deze langlaufraces is. Er zijn zoveel leermogelijkheden tijdens sluitsteen dat het bijna onmogelijk is om al het leer uit elke ervaring te persen. Ik erken dat ik een keuze heb: ik kan het minimum doen dat nodig is om door capstone te komen of ik kan ervoor kiezen mezelf te pushen om te groeien in het gezicht van elke nieuwe uitdaging (die toevallig elke dag is ...). Dit is een geweldige situatie omdat de minimale inspanning die Capstone vereist eigenlijk ongelooflijk hoog is.

Ik hou ook van steen voor de manier waarop het niet is zoals een van die langlaufraces. Er is een grotere nadruk op teamwerk. Een succesvol teamgenoot zijn vereist een geheel andere set vaardigheden dan een succesvol individu zijn. Als ik alleen werk, kan ik diep graven en mezelf dwingen met een probleem te gaan zitten totdat ik het begrijp. Ik kan dansen met het ongemak dat ontstaat door urenlang een probleem te worstelen zonder het op te lossen. In wezen kan ik iets van 'intellectuele brute kracht' gebruiken wanneer ik mijn arsenaal aan slimmere benaderingen ben uitgeput. Dit is geen optie wanneer u in een team werkt. Het maakt niet uit of ik het probleem begrijp als mijn teamgenoten dat niet doen, en omgekeerd. Geen enkele brutale inspanning kan duidelijke communicatie vervangen.

Eerder deze week zag ik een aantal zeer tastbaar bewijs van hoeveel deksteen me heeft helpen groeien. We kregen individueel werk toegewezen voor een bepaalde set Divide and Conquer-algoritmen. Sommige van deze algoritmen die ik eerder had gezien ... en de laatste keer dat ik ze zag, bevond ik me niet in de hoeksteen. De laatste keer dat ik ze zag, nam ik uren de tijd om mijn hoofd eromheen te wikkelen voordat ik een idee kreeg van begrip ... Deze week waren de afbeeldingen van hoe ze werkten zo duidelijk dat ik ze meteen kon implementeren vanuit mijn verbeelding. Mijn geest maakte volledig nauwkeurige afbeeldingen van hoe deze algoritmen werkten, en het deed dit met gemak. Ik was niet de enige die deze ervaring meldde.

Ik was verrast toen ik me realiseerde hoeveel ik was verbeterd, omdat ik me deze week niet sterk voelde. Ik was bezig met een specifieke reeks bijzonder moeilijke problemen waar we al vanaf waren vertrokken. Ik heb afgelopen weekend 13 uur besteed aan een enkel coderingsprobleem en heb het niet opgelost. Gelukkig, toen ik uiteindelijk besloot om contact op te nemen met de instructeur, kreeg het cohort een zeer duidelijke presentatie over hoe dit soort problemen op te lossen. Deze klasse problemen is nog steeds ongelooflijk moeilijk en ik moet meestal het juiste algoritme opzoeken om ze op te lossen. Dit voelt als een nederlaag voor me, hoewel ik weet dat elke keer dat ik een nieuw mentaal model verwerf, ik mijn vermogen om soortgelijke problemen te herkennen, vergroot, evenals mijn vermogen om een ​​mentaal model aan te passen, ik al een specifiek probleem moet passen voor me.

Dit is een geval van trots die het leren in de weg staat. Zie je, ik heb misschien 13 uur besteed aan een enkel probleem, maar de laatste 12 waren zonde. Ik had me kunnen concentreren op andere belangrijke concepten in plaats van mezelf te dwingen met een probleem te gaan zitten dat ik binnen 30 minuten met de hulp van de instructeur had kunnen begrijpen. Daar zijn ze voor: om ervoor te zorgen dat we ons leren kunnen maximaliseren in de eindige tijd dat we onder hun mentorschap staan.

Dus moet ik leren mijn inspanningen te matigen. Soms ben ik zo verstrikt in mezelf te pushen dat ik het niet verstandig doe.

Dat is weer een week in de boeken. Ik heb een paar artikelen over bepaalde technische concepten in de werken en ik kijk ernaar uit om ze te posten wanneer ze klaar zijn voor het publiek. De rest van mijn weekend zal bestaan ​​uit het voltooien van het toegewezen werk en het doorlopen van een paar codeeruitdagingen die betrekking hebben op de primaire gegevensstructuren en algoritmen waarin we de afgelopen weken zijn ondergedompeld.