Test je passie - Het verschil tussen goed en geweldig

Ik woon al meer dan anderhalf jaar in Vancouver en het eerste wat me opviel was hoe "ontspannen" mensen eruit zien. In mijn huidige functie zegt een senior executive van ons Bay Area Regional Office zelfs: 'Je bent een heel Silicon Valley!' Hij zei. Het leven heeft me veel interessante zaken opgeleverd, zoals geboren worden in een vluchtelingenkamp, ​​mijn ontsnapping uit een slecht huis, mijn passie die me hielp bij het kiezen van mijn dag! Het is dus natuurlijk als je in een omgeving komt waar je een stapje terug kunt doen en anders kunt denken. Om eerlijk te zijn, zijn er andere dingen die deze oefening aanmoedigen om zelfreflectief te zijn:

  1. Vader worden

Sommige vragen doen zich natuurlijk voor:

  • 'Hoe wil ik mijn kind opvoeden?
  • 'Welk rolmodel wil ik zijn?'

Dit is een blogpost, dus ik weiger om dieper te graven, maar dit is in mijn gedachten

2. Luister naar mijn coaches

Waarom ik van koffie houd met mijn hersenen en andere gepassioneerde mensen omdat ze me aan het denken zetten, en de passie die eruit komt, doet me denken aan mijn passie voor het product. Het is verfrissend om te weten dat er slimme mensen zijn in deze "rustige" stad!

Het doel van dit artikel is niet om je ervan te overtuigen dat je passie voor het vak belangrijk is (er zijn talloze artikelen in de Harvard Business Review), maar als ik met mijn coaches praat, denk ik dat er altijd een kans is om je passie te corrigeren. om je carrière naar een hoger niveau te tillen. De volgende vragen rijzen in deze overeenkomst:

  • Vind je dat anderen niet zo gepassioneerd zijn als jij?
  • Wat maakt je elke ochtend wakker?
  • Waarom wil je een product?

Ik zag een patroon. En ik denk dat je de volgende hypothesen moet overwegen en kijken of ze je carrière kunnen helpen:

Obsessieve en innerlijke passies

Wat vaak wordt besproken is dat er verschillende vormen van passie zijn. Na het lezen van het dualistische model van passie van Robert J. Wallerand, ben ik ervan overtuigd dat er twee vormen van passie zijn. Eerst zal ik het type passie bespreken dat je zal helpen geweldig te worden: Intrinsiek ("aanpasbaar" om Dr.Vallerand-terminologie te gebruiken).

Het is een feit dat wat je doet je veel vreugde schenkt. Je voelt je gebalanceerd (of citeert de woorden van Jeff Bezos in de "work-life harmony") en je voelt dat je in staat bent om het uit te schakelen. Vader zijn is een uitdaging, maar ik weet dat ik mijn baan opzeg en meer aandacht besteed aan de ontwikkeling van de kleine Sebastian. Als ik het ophaal van de dagopvang, is het geweldig om deze walgelijke en vrolijke dans te zien!

Een andere vorm van passie is obsessief: je hebt het gevoel dat je de hele dag zaken wilt doen. Je geeft je werkloze leven altijd op voor werk. Je denkt gewoon aan werk en je waardeert hoeveel je kunt doen aan wat je doet.

Toen ik fulltime als PO werkte en een zekere mate van verbranding in Waterloo wiskunde of KS fulltime had, herinner ik me precies wat me motiveerde was een obsessieve vorm van passie. Het heeft me door moeilijke tijden in mijn leven geholpen. Er is altijd een patroon van aanpassing geweest aan andere disciplines en schalen.

Het heeft me echt geholpen om me te concentreren op de interne aspecten van productbeheer. Goede harmonie tussen werk en leven heeft me in staat gesteld mijn fysieke conditie te verbeteren en de manier waarop ik relaties bekijk, zowel op het werk als daarbuiten, te verbeteren. Bovendien heeft dit me geholpen situaties te verlichten waarin sommige mensen met mijn passie "verdedigen / afwijzen" en misschien willen dat ik "val". Voor mij is dit aspect van relatieontwikkeling het belangrijkste. Sterke zakelijke relaties kunnen u helpen meer impact te maken en u tot een geweldige premier te maken!

Gebruik de customer journey-stroom

Weet je niet zeker wat je passie is? Is je passie obsessief? binnen? Ik ben een product, dus ik bied altijd productmanagementtechnieken aan om problemen buiten het werk op te lossen / op te lossen, en ik raad aan deze te gebruiken voor mijn klantreis. Dit werkt als volgt:

Maak voor uzelf een gewone werkdagkaart. Begin door te meten hoeveel je bij elke stap voelt en begin twee dingen te zien:

  1. Wat interesseert je het meest

Als u merkt dat u graag met ingenieurs / ontwerpers en feedback van klanten praat, komt uw vreugde voort uit de communicatie met anderen.

Als je echter iFrame moet gebruiken als je merkt dat je graag prioriteit geeft aan een verzameling verhalen of erover nadenkt om samen te zijn (dit is de ontwerper Matt Matt;) je kunt gepassioneerd zijn in het oplossen van moeilijke problemen.

Het belangrijkste hier is dat door je te concentreren op je innerlijke passies, je jezelf toestaat je te concentreren op wat je controleert.

2. Grotere inhoudingen

Waarom zou u om deze daling vragen? Is dit geen probleem dat je kunt oplossen? Voel je deze achteruitgang vergeleken met eerdere rollen? Hoeveel beïnvloedt dit pieken? Het helpt je om die negatieve acties te beheersen en de delen waar je enthousiast over bent te markeren. Aan de andere kant, leidt positieve actie echt tot een drastische achteruitgang in andere delen van uw bedrijf? Dit kan erop duiden dat het erg obsessief is.