Tevredenheid (geluk: hoe onderscheid je dankbaarheid of reductie)

Foto: Pinterest

Het was een rare tijd voor mij (onthoud nu dat ik een van de rare dingen van het seizoen heb afgerond - geen woordspeling bedoeld). Het is raar omdat het niveau van depressie dat ik ervaar anders is dan ooit. Aan de ene kant hoef ik mijn zorgen niet te versterken, dat wil zeggen dat ik ze niet openlijk bespreek. Het lijkt erop dat veel dingen me niet storen. Wat me zelfs stoort, is dat als ik het niet eens op mijn radar zie, ik erg bezorgd ben. Ten slotte voed ik mezelf niet met mijn negatieve gedachten (bijvoorbeeld "jouw leven is weg"), en ik vergelijk deze tijd van mijn leven niet met toen ik gelukkig was. Maar ik voel me nog steeds depressief, dieper dan wat dan ook. Ik heb het gevoel dat ik mijn lichaamsdelen niet ken. Ik voel me onbekend, alsof ik mijn schelp leen om mijn dagen door te brengen. Nu weet ik niet wie ik ben. Ik ben de moeder van twee tieners, mijn man, mijn twee ouders, mijn zus en mijn broer, en andere familie en vrienden van wie ik hou en waar ik van hou. Ik weet dat ik herinneringen aan hen heb. Ik heb een fulltime baan. Ik ken mijn hobby's. Ik hou van schrijven. Maar soms word ik opgewonden en geef ik mijn gedachten op en wil ik aan niemand denken. En het past niet bij mij.

Dan ...

Als ik denk aan de mensen in mijn hoofd, ben ik zo dankbaar voor hun aanwezigheid. Ik kan me willekeurige herinneringen herinneren en de vreugde die ik toen voelde. Het vervult me ​​met goede gedachten. Ik ben niet bang, maar ik ben tevreden.

Dit heeft mijn brein de vraag gesteld: hoe geluk te meten?

Ik heb een goedbetaalde baan. Ik kon mijn schulden betalen, wat twee jaar geleden erg moeilijk was. Sindsdien hebben mijn familie en ik grote stappen gemaakt. We hebben ons leven verbeterd. Ik ben erg blij met waar ik nu ben. Maar ik wil niet doen wat ik nu doe. Hoe heb ik zo'n wijziging aangebracht zonder inkomen te verliezen? Tegen welke prijs? Als het ons leven verbetert, wat zou mijn leven dan zijn als ik geen hoger inkomen zou genereren? Zullen we ongelukkig zijn? Of zullen we gelukkiger zijn? Misschien ben ik eindelijk van de depressie af?

De Maybes zijn talrijk en er is geen antwoord.

En waarom ben ik zo raar?

Ik ben blij, want voor het eerst in mijn leven kan ik mezelf volledig ondersteunen. Iets wat ik nog niet eerder heb gedaan. Ik ben altijd emotioneel ondersteunend geweest voor zowel het gezin als de vrouw en de moeder, maar niet voor het geld. Ik wil graag weten dat ik mijn familie kan geven wat ze nodig hebben om hun leven comfortabel te maken.

Dat is hoe ik geluk definieer: comfortabel zijn.

Ik moet deze functie afschudden. Het beïnvloedt mijn takenlijst die met de tijd groeit. Ik heb ook zoveel mogelijk uitgezocht, vooral over het schrijven van mijn kritische opmerkingen. Ik ben niet blij met sommige van mijn verhalen over Medium. Ik weet dat ik echt ben. Ik schrijf altijd wat er in mijn hart zit. Ik weet dat mijn verhaal meer mogelijkheden biedt dan alleen tijd doorbrengen. Bedankt aan het Middle Team voor je geduld.

Als je dit bericht leuk vond, klik dan op de volgende knop en als je opmerkingen hebt over dit evenement, reageer dan gerust.