Het verschil tussen misdaad, cyberbeveiliging en 'vader' en 'vader'

Een van mijn favoriete films is Catch Me If You Can, dus ik concentreerde me op het filminterview op YouTube: Frank Abagnale:

Ik dacht aan misdaad en hoe zijn leven anders was dan de film, maar ik kon niet erger zijn. Zijn presentatie is charmant en nederig en eerlijk, met de klassieke Cyber ​​Security-tips eromheen. Hij heeft drie keer aangeboden om de president gratie te verlenen, maar hij heeft geweigerd omdat hij zegt dat zijn misdaden niet zullen worden vergeven. Hij bracht tijd door in drie gevangenissen voor zijn misdaden, maar hij bleek een beter mens te zijn en werkte bij de FBR.

Dus ik verdrink en kies een paar citaten, maar bekijk de presentatie in zijn geheel.

Dus stond ik midden tussen mijn ouders. Ik herinner me duidelijk dat de rechter nooit naar me keek. Hij heeft nooit bekend. Ik stond daar altijd. Hij las net zijn papieren en zei dat mijn ouders gescheiden waren. Sinds ik 16 was, moest ik de rechtbank vertellen met welke ouders ik koos. Ik begon te huilen. Ik draaide me om en rende de rechtszaal uit. De rechter riep op tot een pauze van 10 minuten. Maar toen mijn ouders uitgingen, was ik dat niet.

Hij vergeeft zijn schuld nooit, maar laat zien dat hij door een moment in zijn leven barstte.

Mijn schoolvrienden zeggen dat ik een keer per week, als we pakken droegen voor de mis, meer een leraar was. Dus besloot ik te liegen over mijn leeftijd. In New York hadden we op 16-jarige leeftijd een rijbewijs. Hij had toen geen foto, alleen een IBM-kaart. Dus veranderde ik mijn verjaardag nummer één. Ik ben eigenlijk geboren in april 1948. Maar ik liet er vier vallen en veranderde het in drie. En dat maakte me 26 jaar oud.

Door deze verandering van leeftijd kon hij meer betalen en meer uren werken. Dit is met het vertrouwen dat hij zich heeft gedragen en dat hij obstakels voor het begin van zijn fraude heeft overwonnen:

Je praat met iemand achter de balie en zij keuren je goedkeuring goed. Oh, mijn cheque is goed. Maar als ik daarheen zou gaan, zouden ze niet stoppen met roken. Als je daar naar binnen gaat, verblinden ze niet. Hoe dan ook, het was makkelijk te doen. Dus toen het geld op was, ging ik door met het schrijven van cheques. Natuurlijk begonnen de onderzoeken. De politieagenten gingen op zoek naar mij als vluchteling. Dus ik dacht dat het misschien een goed moment was om na te denken over het verlaten van New York City.

Hij koos ervoor om piloot te worden tijdens een reis naar New York:

Ik had als piloot kunnen opduiken. Ik zou gratis de wereld rond kunnen reizen. Ik kan iedereen vinden die me een cheque kan innen. Dus ik liep een beetje op 42nd Street en ging naar het park dat ik oversteek. Ik hoorde een enorme helikopter. Ik keek op en de New Yorkse luchtvaartmaatschappijen landden op het dak van het Pan Am-gebouw. Pan Am, de nationale luchtvaartmaatschappij van het land, de luchtvaartmaatschappij van wereldklasse - ik dacht wat een perfecte luchtvaartmaatschappij zou moeten zijn.

Dus belde hij de luchtvaartmaatschappij en zei dat hij zijn uniform kwijt was en zei dat de luchtvaartmaatschappij zich in een nabijgelegen winkel zou afzetten:

Hij kwam terug en mijn supervisor zei dat je naar een goedgebouwde gemeenschappelijke onderneming op Fifth Avenue moest gaan. Zij zijn onze leverancier. Ik bel ze en laat ze weten dat je onderweg bent. Dit is precies wat ik wil weten. Dus ging ik naar een goed gebouwd uniformbedrijf.

En vanaf daar leerden we alles over de ethiek van de luchtvaartmaatschappij en reisden we gratis op de kuipstoel. De gigantische staart van social engineering.

Ze hebben allemaal een Airline ID-kaart, een plastic kaart die lijkt op een rijbewijs van vandaag. Maar zonder de ID was het formulier nutteloos. Waar vind ik een Pan American Airlines-identiteitskaart voor Manhattan? Het bedrijf had drie tot vier pagina's met conventie-, metalen-, plastic-, politie- en brandweerauto's. Ze begon te bellen. Luister ten slotte naar de meeste luchtvaartmaatschappijen, luchtvaartmaatschappijen vervaardigd door Polaroid, 3M. Je moet een van hen bellen. Eindelijk kreeg ik de telefoon van 3M in Manhattan.

Dus ging hij naar de persoon die de identiteitskaart brak en wees naar de Pan Am-kaart en zei dat hij er een paar wilde kopen, en ze namen zelfs één foto:

Ik nam mijn foto en maakte een kaart. Ik kwam de lift af en bestudeerde de kaart. Het had een blauwe rand aan de bovenkant, de Pan Am was ongeveer een centimeter in kleur, maar de kaart zei niets: Pan-Am - noch logo, logo of bedrijfsnaam. Het was een plastic kaart zoals een creditcard. U kunt dus niet schrijven, niet schrijven, niet afdrukken.

Als je de film hebt gezien, moet je weten, hij vond een speelgoedvliegtuig, verdampte het tijdschrift en plakte het op de kaart, en hij beëindigde zijn mascara. De komende twee jaar maakte hij 260 vluchten naar 26 landen en zat hij voor elk in een emmer. Hij had de hele tijd nooit met Pan Am gevlogen en dacht dat hij me zou opmerken.

Daarna vervolgde hij zijn stage en werd hij afgebeeld als arts en jurist, maar werd in Frankrijk vastgehouden en bracht daar tijd door onder erbarmelijke omstandigheden. Vervolgens werd hij overgeplaatst naar Zweden, waar hij diende en vervolgens terugkeerde naar de Verenigde Staten.

Je kunt de film bekijken en meer leren. Maar het volgende deel van zijn toespraak portretteerde Frank echt als een bescheiden persoon. Hij sprak over de ware liefde voor zijn kinderen en het fundament van zijn leven: zijn vrouw. En dan onthult hij zijn innerlijke gevoelens over het verschil tussen vader en moeder:

Ik was zo ... Ik ben een van de kinderen die opgroeit met mijn vader in de wereld. Nu is de wereld vol vaders. Maar er zijn maar heel weinig mannen die door hun kind een oppas kunnen worden genoemd. Mijn vader hield meer van zijn kinderen dan van zijn eigen leven.

Een paar tranen daarvoor? Als grootvader moest ik daarvoor en na zijn woorden tranen vergieten. En:

Voor zowel het publiek als de volwassene herinner ik je eraan wat het betekent om een ​​man te zijn. Het heeft niets te maken met geld, prestaties, vaardigheden, prestaties, graden, beroepen, posities. Een echte man houdt van zijn vrouw. Een echte man is loyaal aan zijn vrouw. Echte mannen, met God en zijn land, beschouwen hun vrouw en kinderen als het belangrijkste in hun leven.

Hoewel de film voor hem zijn wereld betoverde, waren daar goede redenen voor:

En zoals alle kinderen hebben ze hun vader en moeder nodig. Alle kinderen hebben hun moeder en vader nodig. Alle kinderen hebben moeders en vaders.
Niet helemaal onbekend voor mij, de rechter zei dat ik de ene ouder uit de andere moest kiezen. De keuze is niet gemaakt door een 16-jarige jongen. Dus ik rende weg. Hoe kan ik je de charme van mijn leven vertellen? Ik viel in slaap tot ik 19 jaar oud was. Ik bracht mijn verjaardag, Kerstmis, Moederdag, Vaderdag door in een hotel waar mensen mijn taal niet spreken.

En dus wordt hem gevraagd naar de complexiteit van de dingen in de moderne tijd:

Eigenlijk sorry, maar 4.000 keer gemakkelijker dan ik vandaag deed. Technologie creëert misdaad. Er is en zal er altijd zijn. Er zullen altijd mensen zijn die klaar zijn voor selfservice technologie.

Er zijn veel dingen die u nu kunt doen met social engineering:

'Ja meneer. We betalen met de Bank of America. Ons rekeningnummer is 176853.' Ze zullen het u telefonisch vertellen. U kunt elk bedrijf bellen en hen vragen een aanbetaling te doen. Ze zullen u vertellen waar de bank, welke straat, hun rekening - wat u nodig heeft op de cheque. Dus schreef ik het banklogo op en zette het op de cheque. Ik heb de MICR-lijn onderaan geplaatst. Ik heb opgehangen en kan Intuit Corporation u helpen?

En vanwege datalekken is het menselijk:

Hackers veroorzaken geen inbreuken. Mensen doen dat. En elke storing komt daar op neer. Daarom hebben ze in het geval van Equifax hun infrastructuur niet geüpgraded. Dat loste de patches die ze moesten installeren niet op. Ze waren erg onzorgvuldig over wat ze deden. Dus wachtte de hacker tot de deur openging. Dus als je de hacker interviewt, zal de hacker je vertellen, zie, ik kan niet bij Chase Bank komen. De realiteit is dat ze jaarlijks een half miljard dollar uitgeven aan technologie. Elke 12 maanden besteden ze een half miljard dollar aan technologie en software op mijn bank.
Er werken echter wereldwijd 200.000 mensen. Ik hoef alleen maar een van die mensen te laten doen wat ze niet mogen doen. En het opent de deur voor mij om binnen te komen. Wanneer u creditcardnummers steelt zoals Home Depot, Target, TJ Maxx, kan deze creditcard- en bankpasgegevens stelen, wat een te korte, korte levensduur is. Je moet er dus heel snel en snel vanaf komen.

En gaat dan meteen de persoon stelen:

Maar als u uw naam, sofinummer en geboortedatum steelt, kunt u uw naam niet wijzigen. U kunt uw sofinummer niet wijzigen. U kunt uw geboortedatum niet wijzigen. Mensen bewaren deze informatie dus twee tot drie jaar. We kunnen dit oppervlak dus minstens een paar jaar niet zien totdat een deel van de gestolen gegevens is onthuld.

Het datalek begint net zo klein en de raket gaat omhoog:

Welk nummer je ook begint - 143 miljoen, het is 146 miljoen. Het waren een miljoen rijbewijzen, nu zijn het 106 miljoen rijbewijzen ... alle overtredingen beginnen met zeer lage cijfers voordat ze je de werkelijke cijfers kunnen vertellen. Zo konden ongeveer 240 miljoen gegevens worden gestolen.

En dan raakt hij een bedrijf en zegt dat bedrijven als Equifax hebben geprobeerd datalekken te gebruiken:

En als je Equifax echt analyseert, waren ze behoorlijk immoreel in wat ze deden. Ze verkochten zichzelf een stuk, wetende dat ze eerst zouden vertrekken. Het was erger.
Maar toen zaten ze daar, en hoe kunnen we ervan profiteren? Het was onze fout, maar hoe maken we er winst mee? Dus ze zaten daar, en ze zeiden: wat we doen is, we geven miljoenen en miljoenen mensen een jaar lang gratis kredietcontrole. Ze registreren zich en een jaar later zeggen we gewoon dat de gegevens nog niet zijn onthuld. U moet zich automatisch aanmelden voor ons programma, dat $ 20 per maand is, zodat ze miljoenen en miljoenen dollars verdienen door automatisch deel te nemen aan hun programma.

Shock!

Frank ziet dit wachtwoord als de hoofdoorzaak van het probleem:

Ik zal je een laatste opmerking geven over waarom je nu met cyber moet omgaan. Ik schrijf graag over toekomstige misdaden. Dus schreef ik altijd aan mijn klas wat we vijf jaar later zouden leren. Wat doet de agent in vijf jaar? Helaas is er goed nieuws en slecht nieuws. Ten eerste is het goede nieuws dat we wachtwoorden de komende 24 maanden zullen verwijderen. Wachtwoorden verlaten de wereld. Geen wachtwoorden meer. Er is een nieuwe technologie genaamd Trusona. Het is TRUSONA. Voor een echte persoonlijkheid.
Wachtwoorden zijn niet consistent. Ze hadden al moeten verdwijnen. We hebben dus veel problemen die we vandaag hebben.

En tot slot ...

Wat ik tegen een technologiebedrijf wil zeggen, is ja, het is geweldig. Kun je nu wat tijd doorbrengen, iemand die deze technologie op een negatieve, zelfzuchtige manier gebruikt, zodat we het blok kunnen bouwen voordat het openbaar wordt gemaakt? We lossen veel problemen op.

Ik heb een prettig gesprek.

In Schotland heb ik jarenlang kunnen werken met mensen die oprecht gepassioneerd zijn over hun werk, waaronder mensen zoals Eammon Keanne. Hij heeft zoveel dingen ondersteund - onze starters, onze training, ons onderzoek - om de juiste redenen. Ik heb ook mensen gezien die soms prachtig spreken zonder PowerPoint-dia's, zoals John Howe, Federico Charoski, Harry McLaren, Basil Mannouss (die momenteel bij onze Cyber ​​Academy werkt) en Jamie Graves. Wat ze met deze mensen gemeen hebben, is dat ze, wanneer ze een hoed krijgen, bereid zijn om met studenten te praten over hun loopbaan en motivaties - over wat ze wel en niet leuk vinden - zonder enig voordeel. Er zijn maar weinig studenten die hun toespraak kunnen verlaten zonder inspiratie.

In ons gebied presenteren veel mensen een presentatie die mensen bang maakt die de problemen onder hen niet begrijpen. De meeste van onze technische presentaties zijn gewoon technologie, maar Frank spreekt eerlijk en laat zien dat hij een zorgzame en medelevende persoon is, die fouten heeft gemaakt maar zijn best doet voor de wereld.

Dit zijn niet de bedrijven, maar de mensen. Dit zijn mensen die dingen doen, dingen veranderen, dingen provoceren. Dit zijn de mensen die er echt om geven.

Dus, als je een man bent, ben je dan een "vader" of een "vader"?