Schattige baby's versus Super Bowl 52

Super Bowl-commercials zagen er anders uit in 2017. Hoe zit het met 2018?

Er gebeurde iets geweldigs tijdens de Super Bowl van vorig jaar, en ik heb het niet over de comeback van Patriots.

Super Bowl-commercials werden serieus.

De laatste tijd heb ik nagedacht over wat dat voor ons als Amerikanen betekent. Ik heb me ook afgevraagd of het dit jaar zal doorgaan. Willen we dat het doorgaat?

Voordat ik Creative Director werd en reclame maakte voor de kost, gaf ik korte tijd geschiedenis op de middelbare school. Ik heb altijd het gevoel gehad dat het van essentieel belang is dat studenten op de hoogte blijven van de actualiteit. Dus, aan het begin van elke klas, zou ik verschillende studenten een korte samenvatting van de gebeurtenissen van de afgelopen dagen laten geven.

Een jaar, op de maandag na de Super Bowl, gaf mijn meest sociaal-bewuste student Josh een samenvatting van de Super Bowl- en de Super Bowl-commercials. Hij begon zijn samenvatting met de woorden: 'De meeste advertenties voor Super Bowl bevatten schattige baby's of dieren ... omdat dit land geobsedeerd is door baby's en dieren. Het is hoe we mensen ertoe aanzetten meer te consumeren. "

Iedereen lachte, ik ook. Ik dacht bij mezelf: “Oh Josh, jij Lefty! Je gaat zoveel plezier hebben op de universiteit. Je zult tegen alles protesteren. Veel plezier met het bestormen van het kasteel! ”

Maar Josh had gelijk, en hoe meer ik de komende jaren aandacht aan de Super Bowl besteedde, Josh bleef gelijk hebben.

In de Super Bowl zijn baby's en dieren als de dood en belastingen. Je gaat beide zien als je blijft kijken.

Mensen houden van baby's en dieren. Duh!

Kijk, het is geen rocket science. 99.999999999% van de mensen houdt van baby's en / of dieren.

De mensen die ook niet van houden, kijken waarschijnlijk toch niet naar de Super Bowl. Ze schrijven lange manifesten in hun hutten in Montana.

Baby's en dieren zijn laaghangend fruit, de kleinste gemene deler, de eenvoudigste publiekstrekkers. Tijdens de Super Bowl-uitzending proberen adverteerders iedereen te plezieren of, nog belangrijker, niemand te beledigen. Dus verankeren ze hun plekjes met de twee meest geliefde levende wezens op deze planeet. We snappen het allemaal.

Kijk maar eens naar de lijst van Vogue met de "Top Super Bowl-commercials van Super Bowl 50" in 2016.

Een groot percentage van de reclames tijdens het spel bevatte een baby of een dier in een primaire rol. Een reclame over worstjes die ketchup duwt. Reclames over baby's geboren tijdens de Super Bowl, of een baby die zichzelf uit een baarmoeder lacht om Doritos te eten (barf!). Wat dacht je van een kudde schapen die Queen Songs zingen?

EN ten slotte een commercial over een man die een marmot meeneemt op een romantische kampeertocht. Deze plek eindigt met de duidelijk eenzame man die in een afgelegen gebied in het bos zit en probeert de Marmot te kussen. Ja, 2016 ... het jaar bestialiteit en voetbal gemengd. ‘MERICA!

Dit was ook het jaar dat de Baby Animal Corollary zijn hoogtepunt bereikte met de nachtmerrieachtige PuppyMonkeyBaby-commercial van Mountain Dew. Deze commercial legde alle kaarten op tafel in een demente orgie van Super Bowl-tropen. Als je het hebt bekeken ... smeek ik je om het niet nog een keer te bekijken. Als je dat niet hebt gedaan, zoals het bekijken van Schindler's List, moet je het minstens één keer doen.

Persoonlijk dacht ik dat ik nog veel meer van deze commercial zou genieten, omdat ik al tientallen jaren de relatie tussen baby en dier volgde. Maar net als Mountain Dew liet de commercial me achter met een borrelende plas zoet gif in de kelder van mijn ziel.

Nu is mijn carrièredoel het creëren van een commercial waarin de PuppyMonkeyBaby in de ruimte wordt gelanceerd op de eerste Tesla-Funded Mars Probe.

Elon, bel me. Laten we praten.

Maar wat weet ik? De plek PuppyMonkeyBaby en de andere besproken commercials waren erg populair. Dus ... hou je mond, Mike.

Het is duidelijk waarom deze advertenties werken. De Super Bowl is een van de best beoordeelde tv-evenementen van het jaar; het samenbrengen van een enorme dwarsdoorsnede van mensen. Mensen die minder geïnteresseerd zijn in de geblesseerde hand van Tom Brady of de passerclassificatie van Nick Foles, gaan naar Super Bowl-feesten, kopen pleinen en kijken naar de commercials die vier uur lang worden vermaakt.

Als je een schattige baby of een ondeugend dier in een reclamespotje ziet, komt er in ons allemaal een chemische stof vrij. Ze laten ons empathie en liefde voelen voor een kort vluchtig moment. Een perfect moment om ons shit te verkopen die we niet nodig hebben.

Hoe effectief is deze creatieve tactiek?

Een andere goed beoordeelde plek in 2016 was een aangrijpende PSA tegen huiselijk geweld. Zoals we weten, doen zich meer incidenten met huiselijk geweld voor op Super Bowl Sunday. Het is een zeer serieus en belangrijk onderwerp dat onze aandacht vraagt. De eerste afbeelding van de PSA was een schattige kat.

2017 - adverteerders draaien het script om

Maar er gebeurde iets in 2017. Een bepaald iemand kwam ons leven binnen. Iemand met een slechter kapsel dan de Puppymonkeybaby.

Amerikanen aan beide zijden van het gangpad raakten veel meer betrokken bij politiek en sociale discussies. Evenzo kregen veel reclames tijdens Super Bowl 51 een serieuzere toon en probeerden ze iets wezenlijkers te zeggen. De commercials werden politieke uitspraken en merken vertelden je precies hoe ze zich voelden.

Budweiser vertelde het verhaal van hun oprichter van immigranten. Audi duwde vrouwelijke empowerment. Coke promootte een divers en multicultureel Amerika.

84 Lumber ging het verst met een anti-nativistische commercial die een Mexicaanse familie afbeeldde die naar dit land migreerde. De volledige plek werd eigenlijk afgewezen door Fox die veranderingen eiste. Deze plek was veruit de meest controversiële advertentie in de geschiedenis van de Super Bowl. Mensen bespraken het dagen later.

Terugslag!

Hoe zijn de commercials verlopen?

Net als Amerika in 2017 was de receptie afhankelijk van wie je het vroeg.

Toen ik terugkijkde op de "Top Super Bowl Commercials" -lijsten van vorig jaar, verschenen de politieke advertenties in zowel de beste als de slechtste categorie.

Veel mensen steunden de adverteerders en merken die meer probeerden te zeggen met hun commercials, maar velen vonden de advertenties te ver gegaan.

De grotere discussie werd ... Willen we dat commercials politiek zijn? Of moet de Super Bowl een politiekvrije zone zijn?

Het is een ongelooflijk gecompliceerde kwestie en ik heb geen antwoord. Ik heb alleen nog meer vragen.

Enerzijds is de Super Bowl een voetbalspel. Het is een dom kinderspel gespeeld door mannen die een vreemd gevormde bal gooien en rondrennen in gekke gladiator-outfits. Is dit het forum om serieuze kwesties te bespreken? Willen we politieke ideologie ingeklemd tussen gesprekken met Terry Bradshaw en een mens genaamd "The Gronk?"

Kunnen we ook niet dat dit ene ding niet door de politiek wordt gecorrumpeerd? Ik word herinnerd aan de ineenstorting van dit rijk elke keer als ik online ga. Kunnen we alsjeblieft deze ene stomme voetbalspel hebben?

Moeten bedrijven en merken bovendien zelfs proberen politiek te zijn in hun advertentiecreatie? Het is een enorm risico. Ze lopen het risico een heel deel van de bevolking te vervreemden. Bovendien is het niet gemakkelijk om iets slims en aangrijpends te zeggen. Zelfs iemand die zo getalenteerd is als Aaron Sorkin, kan eruit komen als een saaie.

De heiligheid van de Super Bowl

Niet de Super Bowl, maar dichtbij genoeg

Aan de andere kant, wat corrumperen we? Is de Super Bowl ooit een politiekvrije zone geweest?

Laten we overwegen ALLE reclames uit de Super Bowl te verwijderen.

Als de game zonder reclame zou draaien, zou de politiek dan ook verdwijnen?

Stel je voor, een Super Bowl zonder advertenties. Alleen de uitzending. Ga er in gedachten doorheen.

Zou u worden verteld hoe u over de Verenigde Staten denkt? Zouden er vlaggen en liedjes worden gezongen over de deugden van ons land? Zou er een interview met de president zijn?

Zou je verteld worden hoe je over het leger moet denken? Zouden er soldaten op het veld zijn? Militaire voertuigen van welke aard dan ook?

Krijgt u beelden van vrouwelijke stereotypen te zien? Meisjes in seksueel uitdagende outfits die hun favoriete teams aanmoedigen? Zullen vrouwen een rol spelen in de uitzending? Welk deel?

Waarom Super Bowl 52 belangrijk is

Ik ben oprecht als ik zeg; Ik probeer je niet op een bepaalde manier te laten voelen, gewoon om meer vragen te stellen. Ik weet niet waar ik sta en de manier waarop ik me voel verandert van dag tot dag.

Als een man van vijfenveertig jaar ben ik oké om serieus te zijn en de ideeën en het standpunt van mensen te horen.

Ik wil kwesties onderzoeken waar er geen duidelijk antwoord is.

Ik vind het ook goed dat merken me vertellen wat ze denken. Ik vind het goed dat een bedrijf me vertelt waar ze voor staan ​​als ze dat willen doen. Ik waardeer dat. Het maakt mijn leven gemakkelijker en vertelt me ​​waar ik mijn geld kan uitgeven. Het biedt een bedrijf ook de mogelijkheid om het tegenovergestelde te zeggen en klanten te winnen, als ze dapper genoeg zijn. Ik waardeer een openlijke show van ideologie boven een subtiele of institutionele.

Ik ga zeer geïnteresseerd zijn om te zien hoe adverteerders commercials dit jaar benaderen. Amerikanen vechten al drie jaar achter elkaar. We kunnen het nergens over eens zijn. Velen van ons zijn op zoek naar dingen waar we het allemaal over eens kunnen worden.

Dat is de reden waarom Justin Timberlake tijdens de rust optreedt. Het maakt me niet uit wie je bent ... die kerel kan zingen en dansen.

Ik wil gewoon dat we blijven praten. Blijf denken.

Zelfs als het ongemakkelijk en emotioneel is, kunnen Amerikanen elkaar nog steeds uitdagen en met elkaar discussiëren, dus we vermoorden elkaar niet, toch?

Kunst en creatieve expressie kunnen de druk uit de snelkookpan halen. Reclame en reclame kunnen dit ook doen.

Omdat de weg naar een burgeroorlog is bekleed met veel PuppyMonkeyBabies.

Maar wie ben ik? Vertel me wat je denkt. Ik zal luisteren.

Volg mij voor meer verhalen over creativiteit of volg mij op Instagram en Twitter @Mikeb_CreativeD